Taste of Life by Betty
Σαλάτα με μαύρες φακές beluga και τσαλαφούτι
Ίσως αυτή η σαλάτα να έχει κάποιες “άγνωστες λέξεις” μα η γεύση της είναι μοναδική και τα υλικά της αποτελούν θησαυρό για τον οργανισμό μας! Καταρχήν το βασικό υλικό της είναι αυτό το περίεργο, άβολο στο μάτι, μαύρο όσπριο το οποίο όμως έχει χαρακτηριστεί ως "το μαύρο χαβιάρι των οσπρίων", είναι πλούσιο σε γεύση αλλά και σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης αφού κάποιες ποικιλίες της ξεπερνούν τα 25γρ. πρωτεΐνης ανά 10ο γρ. ενώ τι τσαλαφούτι που την συνοδεύει είναι ένα θαυμάσιο πρόβειο άλειμμα τυριού με χαμηλά λιπαρά, μεστή , υπόξινη γεύση και άφθονα οφέλη…
Υλικά:
Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι στο air fryer
Αυτό το καταπληκτικό μεζεδάκι είναι τόσο ξεχωριστό, τόσο καλοψημένο και τόσο νόστιμο που δε μπορείς να το φανταστείς. Ενώ τα υλικά του είναι πολύ απλά, έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει και μπορεί να το απολαύσει κανείς με πολλούς τρόπους. Είτε με πατάτες ή ρύζι σαν ολοκληρωμένο γεύμα είτε ψιλοκομμένο και ανακατεμένο με σαλατικά ώστε προσφέρει ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα είτε ψιλοκομμένο και τυλιγμένο σε φύλλο για πίτα ή τορτίγια ώστε να θυμίζει “γύρο κοτόπουλου”.
Υλικά:
Μπουγιουρντί με κοτόπουλο
Το αγαπημένο μπουγιουρντί το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε πολύ. Πρόκειται για το θαυμάσιο αυτό ορεκτικό με την ψητή ντομάτα , την αρωματική πιπεριά και την πλούσια γεύση της “φέτας” που όταν γκρατιναριστρεί κάνει θαύματα. Σήμερα θα μετατρέψουμε το ορεκτικό αυτό σε υπέροχο κυρίως πιάτο διατηρώντας την απλότητα αλλά και τη μοναδικότητα των παραπάνω υλικών , προσθέτοντας φιλεταρισμένες μερίδες κοτόπουλου. Θα ακολουθήσουμε απλά βήματα μαγειρευτού φαγητού και θα απολαύσουμε το εκπληκτικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει το πάντερμα αυτό. Προτείνω ζυμωτό ψωμάκι κι ένα καλό , ροζέ παγωμένο κρασάκι..Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο!
Υλικά:
Τηγανίτες με σόδα αναψυκτικό
Πιο καλό από ό,τι φανταζόμουν και μάλιστα πιο εύκολα και πιο γρήγορα από όσο φανταζόμουν. Το μαγικό υλικό δεν είναι άλλο από τη σόδα , το αναψυκτικό που κάνει το μίγμα αφράτο και χαρίζει στους τηγανίτες ένα ανάλαφρο, αέρινο σώμα. Τηγανίζονται για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά και “το θαύμα” είναι έτοιμο, στο πιάτο μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Επιπλέον επέλεξα το άρωμα του πορτοκαλιού, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, όπου η γιαγιά μου τους αρωμάτιζε έτσι και μαζί με τα καρύδια, το μέλι και την κανέλα χαρίζουν την πιο υπέροχη και νοσταλγική γεύση!
Υλικά:
Ψωμάκι ψημένο στο Air fryer
Είδα πολλά βιντεάκια, πείστηκα πως το ψήσιμο στο airfryer είναι αποτελεσματικό και επιτυχημένο και το δοκίμασα ώστε να έχω προσωπική άποψη. Το αποτέλεσμα ήταν 100% επιτυχημένο κι ο τρόπος αυτός κατωχηρώθηκε και καθιερώθηκε. Το μόνο που πρόσθεσα εγώ είναι μια 5λεπτη προθέρμανση κι σαν βάση τη μαντεμένια σχάρα που διαθέτει το δικό μου μοντέλο airfryer. Έτσι το ψήσιμο έγινε πιο σωστό και η κρούστα του ψωμιού υπέροχη και τραγανή.
Υλικά:
Muffins τριπλής σοκολάτας (τύπου starbucks)
Αυτή η υπόσχεση της τριπλής απόλαυσης ήταν που με κέρδισε εξ αρχής αλλά όταν προχώρησα στην εκτέλεση της συνταγής και μέσα σε λίγα λεπτά είχα έτοιμο ένα μαγικό, σοκολατένιο μίγμα, πολλά υποσχόμενο, είχα ένα λόγο παραπάνω να λατρέψω τα ατομικά αυτά κεκάκια! Όταν ψήθηκαν πια, δεν είχα καμιά αμφιβολία πως είναι τα καλύτερα σοκολατένια muffins που έχω δοκιμάσει ποτέ και φυσικά εξαφανίστηκαν πριν κρυώσουν καλά-καλά…
Υλικά:
Μαρμελάδα σύκο με το θερμομιξ
Το φρούτο αυτό, το σύκο που είναι ταυτόσημο με τον Αύγουστο εκτός από τη μελένια γεύση του με συνεπαίρνει ακόμα κι όταν το παρατηρώ…Τόσα πολλά μικρά σπόρια , ένα ζουμερό περιεγχόμενο , κλεισμένο μέσα σε μια μαλακή σάρκα που άλλοτε είναι λευκοπράσινη κι άλλοτε είναι μωβ. Είναι τόσο μοναδικό , όπως μαναδική είναι κι η απόλαυση που χαρίζει…Το γεύομαι , όταν είναι η εποχή του , δίχως όρια και το απολαμβάνω πάντα σα μικρό παιδί. Ακόμα και η διαδικασία του ξεφλουδίσματός του έχει κάτι μαγικό. Μαγική είναι και η μαρμελάδα που έφτιαξα με το θερμομιξ, με λίγη ζάχαρη κι όλη τη γεύση.
Υλικά: