- Details
- Hits: 17216
Από συνταγές για μηλόπιτες άλλο τίποτα…εξ άλλου τα μήλα είναι λατρεία και δεν τελειώνουν σε μια συνταγή. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι μια από τις καλύτερές μου , την ανακάλυψα σε ένα παλιό περιοδικό μαγειρικής τέχνης , έχει την υπογραφή του Σ. Παρλιάρου και χαρακτηριστικό της είναι η απλή κατασκευή και τα ξεροψημένα μήλα στην κορυφή της..Είναι η αγαπημένη του συζύγου αλλά και όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν παραδεχτεί ότι είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία της…. Δείτε την :
- Details
- Hits: 5609
Φτιάχνοντας αυτά τα κεκάκια διαπίστωσα ότι τελικά όλα τα φρούτα αγαπούν τη σοκολάτα! Ποιό να πρωτοαναφέρω…τη φράουλα , τη μπανάνα , το μήλο ή τα δαμάσκηνα και τόσα άλλα . Εκείνο που άφησα για τελευταίο είναι το αγαπημένο πορτοκάλι. Αφού το έφτιαξα γλυκό του κουταλιού και το απολαμβάνουμε με σιρόπι σοκολάτας , έφτιαξα και τρουφάκια με γέμιση πορτοκαλιού και φυσικά έφτιαξα αφράτα , νόστιμα και απολαυστικά κεκάκια με κομμάτια σοκολάτας και πορτοκαλιού…φτιάξτε τα , είναι υπέροχα!
- Details
- Hits: 8364
Αυτό το κατά τα άλλα απλό κέικ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει και να γίνεται περιζήτητο . Είναι φτιαγμένο όχι μόνο με βούτυρο αλλά και με ελαφρύ ηλιέλαιο γι' αυτό έχει μια ωραία , αφράτη και φίνα υφή χαρ/ιζοντας την αίσθηση του σιροπιαστού (σ΄αυτό βοηθάει και το γιαούρτι) ενώ παράλλαλα έχει και μια πινελιά δυνατής γεύσης που του δίνει το γλάσο λευκής σοκολάτας που ο ρόλος του κάθε άλλο παρά διακοσμητικός είναι ! Συμπληρώνει τέλεια το κεκάκι αυτό και το κάνει να μοιάζει με ένα ξεχωριστό , ιδιαίτερο γλύκισμα…
- Details
- Hits: 25097
Το άρωμα του πορτοκαλιού ταιριάζει παντού , σε αλμυρές και γλυκές δημιουργίες . Εγώ προσωπικά το λατρεύω…ένα αγαπημένο κέικ που έπαιζε πολλές φορές το ρόλο της βασιλόπιτας ήταν αυτό με ξύμα πορτοκαλιού , χυμό πορτοκαλιού και πασπαλισμένο με άχνη… αυτό το σημερινό όμως …είναι το "κάτι άλλο" αφού περιέχει ολόκληρα , ζουμερά , σπιρτόζικα πορτοκάλια με όλη τους τη σάρκα , τον καρπό και το χυμό….το άρωμά του…αξεπέραστο και η υφή του σκέτη απόλαυση… ευχαριστώ τη φίλη Αρετή Βαρδάκα που μου έδωσε τη συνταγή κι εγώ με τη σειρά μου τη μοιράζομαι με όλους εσάς…
Δείτε το :