- Details
- Hits: 2155
Έχω καιρό να γράψω άρθρο και ακόμα περισσότερο καιρό να δημιουργήσω στην κουζίνα μου και ομολογώ πως μου έχει λείψει….Από την ώρα που θα “συλλάβω” την ιδέα στο μυαλό μου , μέχρι την ώρα που θα την πραγματοποιήσω , θα τη φωτογραφίσω και θα τη μοιραστώ με αυτούς που με αγαπούν και με εμπιστεύονται , όλη η διαδικασία είναι συναρπαστική. Κι όμως οι “βιωτικές μέριμνες” και το βασανιστικό , πολύ ζεστό καλοκαίρι μου στέρησαν την έμπνευση και το κέφι. Όμως αυτή η μέρα ξεκίνησε διαφορετικά! Θυμήθηκα τα λόγια μιας συμπολίτισσάς μου με την οποία συναντηθήκαμε σε μια κοινή έξοδο και μου είπε: “θέλω να ανεβάσεις μια τούρτα δροσερή , καλοκαιρινή με φράουλες ή με ανανά , όπως την έφτιαχνε η μητέρα μου τα καλοκαίρια , ανάλαφρη και δροσερή”….κάπως έτσι νομίζω πως βρήκα και πάλι την έμπνευσή μου….
Υλικά:
- Details
- Hits: 4991
"Τι είναι αυτό;” Με ρώτησε μια φίλη όταν είδε τη σχετική ανάρτησή μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…”Είναι μια τυροφραουλένια κρέμα που θα ενωθεί με ένα λασποσοκολατένιο κέικ” της απάντησα και θα συνθέσουν ένα λαχταριστό γλυκό. Και θα το φάτε όλο μόνοι σας; με ξαναρώτησε (με αγωνία , νομίζω)…Μα δε χρειάζεται να φάμε , της απάντησα…Μόνο και μόνο που το προφέρω γεμίζει το στόμα και μόνο που το βλέπω χορταίνω…Κι είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο κέικ μόνο που το κοιτάζει κανείς χορταίνει και με το παραπάνω . Αν μπει μάλιστα κανείς στον κόπο να το φτιάξει κι όλας , έχει χορτάσει από την πληθωρική και απολαυστική διαδικασία παρασκευής του πριν δοκιμάσει καν την πρώτη κουταλιά . Για την ιστορία έχω να ανακοινώσω ότι το μόνο που πρόλαβα να δοκιμάσω είναι λίγη κρέμα από τα τοιχώματα του μίξερ και λίγα τρίμματα λίγο πριν πλύνω την πιατέλα….
Υλικά:
- Details
- Hits: 5385
Είναι λατρεία η σοκολάτα , δε λέω , αλλά και το μυρωδάτο λεμονάκι έχει τους θαυμαστές του και μάλιστα πάρα πολλούς , ένθερμους και φανατικούς. Το λεμόνι είναι συνώνυμο της ντελικάτης γεύσης , του δυνατού και πληθωρικού αρώματος , είναι συνώνυμο της ζωντάνιας , της ευεξίας και της υγείας. Νομίζω πως μια αέρινη τούρτα με αφράτο παντεσπάνι , εκπληκτική κρέμα , καλυμένη με την αγαπημένη , βουτυρένια lemon curd θα συγκινούσε και τον πιο απαιτητικό δοκιμαστή…Εγώ πάντως ψηφίζω λεμονάκι και στηρίζω ξεκάθαρα το κίνημα των απανταχού υποστηρικτών της “λεμονομανίας”. Την τουρτίτσα αυτή την αφιερώνω σε μια “ψυχή" που όποτε κι αν τη ρωτήσω τι γλυκό θέλει να φτιάξω , απαντά σταθερά και αποφασιστικά , χωρίς δεύτερη σκέψη : “κάτι που να περιέχει λεμόνι”.
- Details
- Hits: 22023
Τι θυμήθηκα τώρα…Η μητέρα μου έφτιαχνε την περίφημη τούρτα “μόκα” με συγκεκριμένα σαβαγιάρ , από συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο της πόλης μας (το “Λίντο” για τους συντοπίτες μου), πανομοιότυπα και συστηματικά. Εγώ τρελαινόμουν για αυτά τα μικρά , αέρινα και εύγευστα μπισκότα και τα εξαφάνιζα δύο-δύο…Τρελαινόμουν μάλιστα να τα ξεκολλώ από τη λαδόκολλα όπου ήταν ψημένα και να παρατηρώ το σημάδι που άφηναν τα σαβαγιάρ πάνω σ’ αυτή .Συχνά τα βουτούσα κρυφά σε κονιάκ και σε γάλα…Με είχε μαλώσει αρκετές φορές γιατί της έλειπαν από το “στήσιμο” της τούρτας , μέχρι που κατάλαβε πως πρέπει να παίρνει τουλάχιστον 100 γρ. επιπλέον…Για μένα λοιπόν η “βάση" αυτή έχει μεγάλη αξία και το σημερινό γλυκάκι το αποδεικνύει!
Υλικά: