- Details
- Hits: 4116
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Καθώς έκανα μια περιήγηση στο μαγικό κόσμο του instagram βλέπω μια φωτογραφία που μου πήρε τα μυαλά. Ένα ζουμερό σοκολατένιο κέικ με γέμιση σοκολάτας που ξεχείλιζε ατίθαση από εδώ κι από έκεί και πλαισιωμένο με μια σοκολατένια επικάλυψη. Το θέαμα ήταν πολύ δελεαστικό για να το προσπεράσω κι έτσι αποφάσισα να αναζητήσω την συνταγή και να περάσω χωρίς χρονοτριβή στο παρασύνθημα. Ετσι κι έγινε : η συμπαθέστατη foodblogger , Αμερικάνικης καταγωγής με τις αναλυτικές της οδηγίες και την πολύ σωστή συνταγή της με οδήγησε στο να φτιάξω ένα υπέροχο pokecake. Το συγκεκριμένο είδος κέικ είναι πολύ διαδεδομένο στην Αμερική με ένα σωρό παραλλαγές και βασίζεται στη μέθοδο της δημιουργίας οπών και το γεμισμά τους με ένα ζουμερό υλικό που δημιουργεί μια χρωματική αλλά και γευστική εναλλαγή. Όταν ήρθε η ώρα να το γράψω και να το ονοματίσω κάπως πιο…ελληνικά αποφάσισα να το ονομάσω “τρυπητό” (κατά το σιροπιαστό , γεμιστό κλπ) και μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση για παρόμοια ονομασία (τι σύμπτωση!!!) ανακάλυψα ότι μια ελληνίδα foodblogger είχε σχεδόν την ίδια ιδέα με μένα και το ονόμασε “κεικ τρυπάτο” ενώ η ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη με περίμενε όταν ανακάλυψα στο τέλος του άρθρου της ότι η πηγή της εμπνευσής της ήταν ακριβώς η ίδια με μένα , δηλαδή η συγκεκριμένη Αμερικανίδα foodblogger! Συμπέρασμα; ο κόσμος , ακόμα κι αυτός του διαδικτύου , όσο κι αν φαίνεται χαοτικός είναι πολύ μικρός ενώ το τρυπητό κέικ είναι μια πανδαισία!!!
Υ.Γ. για τις συμπτώσεις που περιέγραψα , ομολογώ με ειλικρίνεια πως δεν υπερέβαλα καθόλου και περιέγραψα τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν. Στο τέλος θα παραθέσω links και από το “ελληνικό τρυπάτο” και από το “αμερικάνικο poke cake”.
Υλικά:
- Details
- Hits: 3431
Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική ή υπερήφανη το συγκεκριμένο κέικ πιθανόν να είναι ένα από τα καλύτερα δημιουργήματα που έχω κάνει ποτέ στην κουζίνα μου. Και δεν το λέω εγώ μα όσοι το δοκίμασαν! Πρόκειται για ένα κέικ βανίλιας , ζουμερό και αφράτο που περιέχει γενναίες δόσεις βουτυρένιου μίγματος κανέλας που ξεδιπλώνεται χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα σε όλο του το σώμα και είναι περιλουσμένο με ένα εξίσου πληθωρικό και φίνο γλάσο με κρέμα γάλακτος. Θυμίζει έντονα τα “κανελορολάκια” , συνοδεύει με απίστευτη αρμονία το απογευματινό τσάι και κλέβει την καρδιά όποιου το δοκιμάσει. Είναι ένα κέικ-αποκάλυψη και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του αγαπημένο μου κέικ και δεν θα πάψω να το φτιάχνω με την πρώτη ευκαιρία.
Υλικά:
- Details
- Hits: 2391
Καμμιά φορά “ξεμένουν” μπανάνες στο πανέρι της κουζίνας , μαυρίζουν , μαλακώνουν πολύ , φαίνονται αντιαισθητικές , μοιάζουν ακατάλληλες για κατανάλωση και μάλλον προορίζονται για τον κάλαθο των αχρήστων…Πριν πετάξετε τις καημένες τις μπανανούλες στα σκουπίδια , δοκιμάστε αυτό το κέικ…Είναι αρωματικό , αφράτο , έχει βουτυρένια τραγανή επιφάνεια και το άρωμα της μπανάνας κυριαρχεί ευχάριστα. Απαραίτητη προϋπόθεση μάλιστα θεωρείται να είναι οι μπανάνες εξαιρετικά ώριμες. Μετά θα βάλουμε ένα στοίχημα: Αν δεν αφήνετε επίτηδες τις μπανάνες να “παραγίνουν” για να φτιάξετε αυτό το κέικ εμένα να μη λένε Μπέττυ…
Υλικά:
- Details
- Hits: 3772
Θα μπορούσα να συστήσω αυτό το κέικ σαν ένα κέικ ελεύθερο γλουτένης αφού το βασικό συστατικό του είναι το καλαμποκάλευρο ενώ δεν περιέχει καθόλου αλεύρι , φαρίνα κ.λ.π. Ακόμα θα μπορούσα να μιλήσω για το πόσο ωφέλιμο είναι το αλεύρι καλαμποκιού στον οργανισμό και πόσο πολύ ενδείκνυται για μια υγιεινή διατροφή. Όμως εγώ θα εστιάσω στη γεύση , στην απλότητα και στην επιτυχία αυτού του γλυκού ψωμιού , με τη ρουστίκ εμφάνιση , με την τριφτή υφή και το φίνο κι αγαπημένο άρωμα του λεμονιού και της βανίλιας…Είναι ένα κέικ που μας παραπέμπει σε άλλες εποχές , σε γιαγαδίστικες καταστάσεις , σε κεράσματα “του χωριού” και σε στιγμές όμορφης καθημερινότητας…
Υλικά:
Υλικά: