- Details
- Hits: 2208
Πάντα έλεγα πως αν υπάρχει ένας λόγος να φτιάχνουμε γλάσο τυριού , αυτός είναι το περίφημο κέικ καρότου. Νόμιζα πως αξίζει που υπάρχει μόνο και μόνο για να πλαισιώνει αυτό το κέικ. Λοιπόν να που προστέθηκε ένας ακόμα λόγος! Ένα εξίσου υπέροχο κέικ ζουμερό , πεντανόστιμο , γεμάτο φρούτα κι αρώματα , ένα κέικ με ψιλοκομμένα κομμάτια ανανά , με λιωμένες ώριμες μπανάνες και με μπόλικο τριμμένο καρύδι…Δε στερείται καθόλου γεύσης , αντικειμενικά δε χρειάζεται ούτε επικάλυψη , ούτε άλλη “βοήθεια” για να θεωρείται δελεαστικό και επιτυχημένο…απλά προσθέτουμε ένα ακόμα στοιχείο που θα το απογειώσει και θα το ανεβάσει σε άλλο…επίπεδο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 2188
Θα με ρωτήσει κάποιος: Σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο κέικ από ένα απλό κέικ στο οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε προσθέσει λίγες σταφίδες ή λίγα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα; Σωστά! Μα αν κάποιος αγαπά τις υπόξινες γεύσεις , το άρωμα του πορτοκαλιού και παράλληλα δελεάζεται από το έντονο κόκκινο χρώμα των μικρών αυτών θαυματουργών (υπόξινων επίσης) καρπών , τότε δεν έχει παρά να εκτιμήσει αυτό το υπέροχο κέικ και να διακρίνει τη διαφορά του από οποιοδήποτε άλλο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω κι εγώ και δε θα μπορούσε να μου ξεφύγει η συγκεκριμένη συνταγή-πρόταση.
Υλικά:
- Details
- Hits: 4168
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Καθώς έκανα μια περιήγηση στο μαγικό κόσμο του instagram βλέπω μια φωτογραφία που μου πήρε τα μυαλά. Ένα ζουμερό σοκολατένιο κέικ με γέμιση σοκολάτας που ξεχείλιζε ατίθαση από εδώ κι από έκεί και πλαισιωμένο με μια σοκολατένια επικάλυψη. Το θέαμα ήταν πολύ δελεαστικό για να το προσπεράσω κι έτσι αποφάσισα να αναζητήσω την συνταγή και να περάσω χωρίς χρονοτριβή στο παρασύνθημα. Ετσι κι έγινε : η συμπαθέστατη foodblogger , Αμερικάνικης καταγωγής με τις αναλυτικές της οδηγίες και την πολύ σωστή συνταγή της με οδήγησε στο να φτιάξω ένα υπέροχο pokecake. Το συγκεκριμένο είδος κέικ είναι πολύ διαδεδομένο στην Αμερική με ένα σωρό παραλλαγές και βασίζεται στη μέθοδο της δημιουργίας οπών και το γεμισμά τους με ένα ζουμερό υλικό που δημιουργεί μια χρωματική αλλά και γευστική εναλλαγή. Όταν ήρθε η ώρα να το γράψω και να το ονοματίσω κάπως πιο…ελληνικά αποφάσισα να το ονομάσω “τρυπητό” (κατά το σιροπιαστό , γεμιστό κλπ) και μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση για παρόμοια ονομασία (τι σύμπτωση!!!) ανακάλυψα ότι μια ελληνίδα foodblogger είχε σχεδόν την ίδια ιδέα με μένα και το ονόμασε “κεικ τρυπάτο” ενώ η ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη με περίμενε όταν ανακάλυψα στο τέλος του άρθρου της ότι η πηγή της εμπνευσής της ήταν ακριβώς η ίδια με μένα , δηλαδή η συγκεκριμένη Αμερικανίδα foodblogger! Συμπέρασμα; ο κόσμος , ακόμα κι αυτός του διαδικτύου , όσο κι αν φαίνεται χαοτικός είναι πολύ μικρός ενώ το τρυπητό κέικ είναι μια πανδαισία!!!
Υ.Γ. για τις συμπτώσεις που περιέγραψα , ομολογώ με ειλικρίνεια πως δεν υπερέβαλα καθόλου και περιέγραψα τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν. Στο τέλος θα παραθέσω links και από το “ελληνικό τρυπάτο” και από το “αμερικάνικο poke cake”.
Υλικά:
- Details
- Hits: 3474
Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική ή υπερήφανη το συγκεκριμένο κέικ πιθανόν να είναι ένα από τα καλύτερα δημιουργήματα που έχω κάνει ποτέ στην κουζίνα μου. Και δεν το λέω εγώ μα όσοι το δοκίμασαν! Πρόκειται για ένα κέικ βανίλιας , ζουμερό και αφράτο που περιέχει γενναίες δόσεις βουτυρένιου μίγματος κανέλας που ξεδιπλώνεται χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα σε όλο του το σώμα και είναι περιλουσμένο με ένα εξίσου πληθωρικό και φίνο γλάσο με κρέμα γάλακτος. Θυμίζει έντονα τα “κανελορολάκια” , συνοδεύει με απίστευτη αρμονία το απογευματινό τσάι και κλέβει την καρδιά όποιου το δοκιμάσει. Είναι ένα κέικ-αποκάλυψη και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του αγαπημένο μου κέικ και δεν θα πάψω να το φτιάχνω με την πρώτη ευκαιρία.
Υλικά: