- Details
- Hits: 2240
Ξανθό ή μελαχρινό; Είναι το μεγάλο δίλημμα , για να μην αναφέρω την κόντρα-διαμάχη που μπορεί να προκύψει πάνω σ’ αυτό το ερώτημα και που δεν είναι “της παρούσης” να το λύσουμε. Στο χώρο της ζαχαροπλαστικής ωστόσο θαρρώ πως το μελαχρινό έχει το προβαδισμα μιας και η λατρεμένη σοκολάτα αποτελεί πάθος , λατρεία , αγάπη παντοτινή. Είναι λοιπόν τα brownnies , τα υπέροχα , τα ελκυστικά , τα κολασμένα αλλά είναι και τα blondies , τα ξανθά , τετράγωνα γλυκίσματα με την υγρή υφή και τη γεύση βανίλιας-βουτύρου…Είναι το αντίπαλον δέος και τείνει να κατακτήσει τις καρδιές αυτών που δεν είναι και τόσο fun του μελαχρινού και όχι μόνον.
Υλικά:
- Details
- Hits: 2109
Σε αυτό το κέικ το ένα υλικό είναι καλύτερο από το άλλο και νομίζω πως δε χωράει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό! Το πετιμέζι χαρίζει γενναιόδωρα την πλούσια και μεστή υφή και γεύση του ενώ το λεμόνι σε συνδυασμό με το τζίντζερ χαρίζουν το σπάνιο άρωμά τους ενώ δένουν πολύ αρμονικά μεταξύ τους. Από ‘κει και πέρα δε χρειάζονται και ιδιαίτερες δεξιότητες για να πετύχει κανείς αυτό το εξαιρετικό κέικ…Απλά βήματα και αγάπη για την ενασχόληση με τη μαγειρκή τέχνη. Λίγο βούτυρο , λίγα αυγά , λίγη ζάχαρη , αρκετό αλεύρι και μπόλικο μεράκι φτάνουν και περισσεύουν για να δημιουργηθεί ένα επιτυχημένο και πεντανόστιμο κέικ…
Υλικά:
- Details
- Hits: 5120
Όποιος δεν κατατοπίστηκε αρκετά ήδη από τον τίτλο δεν έχει παρά να προχωρήσει με κλειστά τα μάτια στην εκτέλεση της παρακάτω συνταγής. Μιλάμε για την αποθέωση της μπανάνας σε ένα γλασερό κεκάκι με κακάο που θυμίζει έντονα μπράουνι και που δεν του έφτανε η πλούσια γεύση του ώστε θέλησε να την κάνει ακόμα πιο πλούσια με ένα “σκέπασμα” δροσερό , τυρένιο και σοκολατένιο . Το αποτέλεσμα; Ένα-δυο κιλά επιπλέον στη ζυγαριά , άβολο κούμπωμα των ρούχων και μια οικογένεια να με κηνυγάει γιατί την “κόλασα”. Πρόκειται για αγαπημένα μου μάφινς που τα απολαμβάνω από την ώρα που θα αρχίσω να τα ετοιμάζω μέχρι την ώρα που θα καταναλωθεί το τελευταίο ψίχουλο . Από την επόμενη μέρα καλό είναι να μπουν στο ψυγείο και αν…λέω αν…μείνουν εκεί για μέρες ως εκ θαύματος γίνονται ακόμα πιο νόστιμα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 3159
Είναι μεσημέρι Παρασκευής κι εγώ με πολλή σπουδή έχω “πιάσει συναίσθημα” chef με αστέρια της michelin και ετοιμάζω ένα γκουρμέ φαγητό με πολύ μεράκι κι άλλη τόση περηφάνεια. Σε αυτή τη φάση της δημιουργηκότητάς μου και του μαγειρικού μου οίστρου με πλησιάζει ο σύζυγος όλο περιέργεια και με ρωτά τι φτιάχνω. Εγώ του περιέγραψα τα κατορθώματά μου με ιδιαίτερο καμάρι κι εκείνος μου απάντησε τόσο απλά και τόσο ρομαντικά που με αφόπλισε και με “γείωσε” πάραυτα : Ένα κέικ που να μοσχοβολά ελαιόλαδο και ξύσμα πορτοκαλιού , σαν αυτό που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν ήμουν παιδί , μπορείς να φτιάξεις; Δεν ήθελα και πολλά παρακάλια...Σε δυο ώρες περίπου το κέικ ήταν ήδη στον πάγκο της κουζίνας κι ήταν υπέροχο!
Υλικά: