tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αυτή την καταπληκτική συνταγή την βρήκα στο blog της πολύ αγαπητής και αξιόλογης φίλης Κατερίνας  Ντεληδήμου (http://culinaryflavors.gr) . Ομολογώ πως όταν την πρωτοδιάβασα με ''τσίπμησε'' λιγάκι η ζήλεια….μα να μην την έχω υποψιαστεί ποτέ μου αυτή την εκδοχή , να μην έχει πέσει στην αντίληψή μου ποτέ ως τώρα αυτό το θαύμα: Την επόμενη κιόλας μέρα αγόρασα τα υλικά και έφτιαξα ένα γλυκό...που προστέθηκε στα αγαπημένα μου . Ιδού  το αποτέλεσμα: (Έχω κάνει βέβαια κάποιες μικρές αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές μας προτιμήσεις αλλά και με τις ζαχαροπλαστικές μου ανησυχίες και τους απαραίτητους πειραματισμούς).

kataifi stroundel2

Υλικά:

Όταν ήμουν κοπέλα , έβλεπα τις παλιές νοικοκυρές να φτιάχνουν μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού και τις θαύμαζα ... Εντάξει λοιπόν , ας είμαι ειλικρινής , τις ζήλευα!  Θεωρούσα μεγάλη τέχνη να ξέρεις πως και πόσο θα δέσεις το σιρόπι στο γλυκό ή ποια στιγμή θα αποσύρεις τη μαρμελάδα από τη φωτιά. Μέσα μου έλεγα: κάποια μέρα κι εσύ θα τα καταφέρεις! Λοιπόν η πρώτη μαρμελάδα που επιχείρησα να φτιάξω και την κατάφερα μια χαρά ,  ήταν το βερύκοκο. Μα τόσο ευκολο ήταν! Κανά - δυο φορές βέβαια την παράβρασα και σκούρινε , αλλή μια φορά έριξα πολύ λεμόνι κι έγινε ξινή , αλλά αν  δεν την ''πάθεις'' πως θα μάθεις; Έμαθα λοιπόν και τη μαρμελάδα αυτή που τόσο αγαπάμε , τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω κάθε φορά που είναι η εποχή της.

marmelada verykoko1

Υλικά:

Το κίτρινο κολοκύθι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά στην κουζίνα. Όταν είναι η εποχή του τρελλαίνομαι και θέλω να τα φτιάξω όλα….. κολοκυθόπιτα αλμυρή , κολοκυθοκεφτέδες , κολοκύθια ψητά με ζάχαρη και κανέλα , και βέβαια τη γλυκιά κολοκυθόπιτα , την οποία λατρεύω. Αυτήν την τελευταία στην περιοχή μας  (Πελοπόνησσο)  την φτιάχνουν σιροπιαστή με καρύδια και μπαχαρικά έτσι ώστε να μη διαφέρει πολύ από τον μπακλαβά . Εγώ όμως ήθελα αυτή την κολοκυθόπιτα κάπως διαφορετική ,  σα ''χωριάτικη'' πίτα ,  με πιο απλή γέυση ώστε να μη σκεπάζεται η δροσερή και παράλληλα γλυκιά και ανάλαφρη γεύση του κολοκυθιού. Πείραμα στο πείραμα κατέληξα σ' αυτή τη συνταγή και σας την παρουσιάζω με μεγάλη χαρά:

kolokithopita glykia2

Η φράουλα για μένα είναι ένα μικρό θαύμα και το αποδεικνύει με το ρουμπινένιο χρώμα της , με το υπέροχο άρωμά της και με την τεράστια διατροφική της αξία!  Όσο υπάρχουν φράουλες και είναι η εποχή τους προσπαθώ να τις εκμεταλλεύομαι και να  τις τιμώ δεόντως και δεν είναι πολύς ο καιρός , καθώς παράγεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέσα στην Άνοιξη. Φτιάχνω λοιπόν τούρτες και άλλα γλυκά ψυγείου , σως φράουλας  , κεκάκια με φράουλες  , τάρτα  με κρέμα φράουλας , τσηζ κέικ...Τέλος φτιάχνω και  μαρμελάδα για να την απολαμβάνουμε για όσο περισσότερο καιρό γίνεται  με το τσουρεκάκι μας , με το παξιμάδι μας , με το γιαούρτι ή το παγωτό βανίλια και καμιά φορά σκέτη κρυφά-κρυφά με το κουταλάκι!

marmelada fraoula5

Yλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ