- Details
- Hits: 11191
Το γλυκό αυτό είναι από τα δυνατά μου σημεία κι αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή του έχω ''αδυναμία''…είναι κλασικό κι αγαπημένο…..Δε θυμάμαι καμιά ξεχωριστή στιγμή της ζωής μου που να μην έχει τη γεύση του και το άρωμά του. Η αγάπη μου γι' αυτό με έκανε να το ψάξω πολύ και να πειραματιστώ πάνω σ'αυτό…… Μια φίλη μου, πριν χρόνια μου εμπιστεύτηκε ένα μυστικό , το οποίο από την στιγμή που το δοκίμασα , το καθιέρωσα και δεν το έχω αλλάξει ποτέ ……κι αυτό δεν είναι άλλο από το ρύζι!!!! (στη θέση του σιμιγδαλιού) , μάλιστα , το ρύζι!!! Κάνει την κρέμα τοσο ανάλαφρη και τόσο βελούδινη…..που λιώνει ηδονικά μέσα στο στόμα ενώ διατηρείται αφράτο και αέρινο ακόμα κια την επόμενη μέρα αν και σπάνια γλιτώνει για την επόμενη.....
Δείτε το:
Yλικά:
- Details
- Hits: 32308
Αυτή τη συνταγή μου την έμαθε η αγαπημένη μου ξαδέρφη από την Τρίπολη…Τα καρύδια είναι μέρος της παραγωγής του τόπου τους και έτσι ο μπακλαβάς ένα από τα παραδοσιακά που συνηθίζεται στην Αρκαδία . Είναι από τα γλυκά που χαίρομαι να φτιάχνω , όλοι το προτιμάμε και το τιμάμε . Ειναι άλλωστε ένα γλυκό με ιστορία και παράδοση , συνυφασμένο με τις χαρές και τις γιορτές μας....Είναι και το μέλι που βάζουμε στο σιρόπι και "δένει" τόσο αρμονικά με τα καρύδια....κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια , προχωρώ στην περιγραφή της εκτέλεσης!
Yλικά:
- Details
- Hits: 7166
Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιό αγαπημένα γλυκίσματα των παιδικών μου χρόνων. Είναι από τα πρώτα γλυκά που θέλησα να μάθω να φτιάχνω…όταν ήμουν ακόμα μαθήτρια!!! Και δεν ήταν καθόλου δύσκολο……σαν ποιηματάκι θυμάμαι τη μητέρα μου να ''απαγγέλει'' την αναλογία των υλικών. Εκείνο που με ενθουσιάζει με το χαλβά είναι ότι θεωρείται το γλυκό …με τα χίλια πρόσωπα. Μπορούμε να του προσθέσουμε ποικιλία υλικών και αρωμάτων και να έχει κάτι το διαφορετικό κάθε φορά , πότε με ξηρούς καρπούς , πότε με αποξηραμένα φρούτα , πότε με ξύσμα εσπεριδοειδών και πότε με μπαχαρικά με αποκορύφωμα την αγαπημένη κανέλα!
Ας τον δούμε :
YΛΙΚΑ:
- Details
- Hits: 10103
Τις μέρες της γιορτής του Πάσχα , το σπίτι κατακλύζεται από αρώματα και δε μπορώ να πω ότι δεν το απολαμβάνω. Είναι που έχει μπει η Άνοιξη για τα καλά , τα λουλούδια ευωδιάζουν , τα παράθυρα άνοιξαν και τα δωμάτια λούζονται πια στο φως αφού το "κλείσιμο" του Χειμώνα είναι παρελθόν. Είναι όμως και κάτι ακόμα που δίνει επιπλέον ένα δυνατό άρωμα και δεν είναι άλλο απ' αυτό του βουτύρου όταν ψήνονται τα περίφημα , αγαπημένα Λαμπροκούλουρα. Είναι το "άρωμα" της γιορτής , για μένα...Αυτή τη συνταγή την έχω μάθει από την πεθερά μου και τη θεωρώ αξεπέραστη…Πολλές φορές έχω δοκιμάσει και κάποιες άλλες συνταγές , ομολογουμένως πολύ αξιόλογες αλλά όπως και να' χει... πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα : Πάσχα χωρίς τα κουλούρια της πεθεράς μου ΔΕΝ γίνεται. Είναι τα πιο τραγανά , τα πιο νόστιμα , τα πιο αυθεντικά γαλοκούλουρα και τα αγαπώ πολύ . Με πολύ χαρά λοιπόν τα μοιράζομαι μαζί σας!
Δείτε τα :