- Details
- Hits: 4602
Η πάστα φλόρα είναι κατά τη γνώμη μου μια από τις κλασικές αξίες στην “κουζίνα”…Μας παραπέμπει σε γιαγιάδες , σε πιατέλες με γλυκό στη “σερβάντα” , σε πορσελάνινα πιατέλα του γλυκού με ευφάνταστες παραστάσεις , σε δίσκους με δισκόπανο , σε όμορφα , ζεστά απογεύματα με ελληνικό καφέ και δροσερό νερό….Είναι ένα γλυκό που αγαπιέται όλες τις ώρες , όλες τις μέρες , όλες τις εποχές του χρόνου. Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείψει από τις περιόδους της νηστείας. Για να πω την αλήθεια μου , όσες νηστίσιμες συνταγές για πάστα φλώρα είχα δοκιμάσει , έτριβαν και με δυσκόλευαν στο σερβίρισμα…”Σκαλίζοντας” τη σελίδα της εκλεκτής μου φίλης Ελευθερίας Μπουτζα όμως ανακάλυψα μια υπέροχη συνταγή που καθιερώθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη!
- Details
- Hits: 1251
Πόσο μου αρέσει το αχλάδι! Αν μπορούσα να το χαρακτήριζα , θα του έδινα τον χαρακτηρισμό “ευγενές φρούτο” . Γιατί νομίζω πως είναι ένας από τους πιο “φίνους" καρπούς με διακριτική γεύση και βελούδινη , ζουμερή υφή . Όσο για το χρώμα του , θεωρώ πως το δικό του πράσινο είναι το πιο απαλό και το πιο “γλυκό”. Σήμερα το έκλεισα μέσα σε μια τραγανή , τριφτή ζύμη με αλεύρι και λίγες νιφάδες βρώμης. Το βούτυρο το απογείωσε ενώ το πάντρεμά του με το μοσοκάρυδο , επιβάλλεται…Το συγκεκριμένο crumble το θεωρώ αξεπέραστο πρωινό συνοδευμένο με λίγο άπαχο γιαούρτι , ενώ αν θέλουμε να το ..επισημοποιήσουμε το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Είναι εξαιρετικό!
- Details
- Hits: 3812
Από παιδί αγαπούσα τις τηγανίτες. Μου άρεσαν έτσι ζεστές και αφράτες με την αγαπημένη γεύση και την ακόμα πιο αγαπημένη υφή. Σχεδόν τις άρπαζα μέσα από το τηγάνι και τις βουτούσα κατευθείαν μέσα στο βάζο με τη ζάχαρη. Έτσι λιπαρές καθώς ήταν έκαναν μια δελεαστική κρούστα και βέβαια το μεγάλο μαρτύριο επακολουθούσε: Πώς να σταματήσω αν δεν αδειάσει το βαθύ πιάτο που έστεκε γεμάτο πάνω στο τραπέζι; Πώς θα προλάβω να αρπάξω ΕΓΩ την τελευταία τηγανίτα και να μην την κατοχυρώσει ο αδελφός μου πρώτος; Τα pancakes ωστόσο , που έμαθα να φτιάχνω πολύ νωρίς και τα αγάπησα εξίσου πολύ , με μπόλικο μέλι και κανέλα συναγωνίζονται τις λατρεμένες τηγανίτες των παιδικών μου χρόνων…
- Details
- Hits: 3978
Πόσο ενθουσιασμένη είμαι με αυτή τη συγκλονιστική μηλόπιτα δε λέγεται! Η γεύση της είναι αξεπέραστη , η υφή της αέρινη και αφράτη , η αίσθηση της κρέμας βελούδινη και υπέροχη…Όχι , δεν υπερβάλλω καθόλου. Όποιος δε δοκιμάσει αυτή τη μηλόπιτα θα έχει χάσει μια σπουδαία γευστική εμπειρία. Και να φανταστεί κανείς πως την δοκίμασα σε μια προσπάθεια της στιγμής όπου θέλησα να γεμίσω ένα "άδειο" απόγευμα επιλέγοντας αυτά τα αγαπημένα και απλά υλικά πιστεύοντας πως έτσι θα προσεγγίσω τη γεύση ενός cheese cake με καραμελωμένα μήλα! Νομίζω πως όχι μόνο την προσέγγισα αλλά την ξεπέρασα. Καμμιά φορά τα όμορφα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένουμε.
Υλικά: