- Details
- Hits: 1198
Καθένας που αγαπά τη ζαχαροπλαστική κι ασχολείται μ’ αυτή έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στις συνταγές του οπωσδήποτε μια συνταγή για το περίφημο , μοναδικό , ανεπανάληπτο κι εντυπωσιακό zebra cake. Πολλοί χρησιμοποιούν το μίγμα του εξίσου κλασικού κι αγαπημένου marble cake και απλά ακολουθούν την τακτική της εναλλαγής των μιγμάτων σε κουταλιές. Ωστόσο οι δικές μου δοκιμές με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως το καλύτερο και ακριβέστερο αποτέλεσμα θέλει ένα μίγμα πιο ρευστό ώστε να κατανέμεται ευκολότερα και επιπλέον να χαρίζει στο τέλος ένα πιο “ζουμερό” αποτέλεσμα.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1380
Από αλλού ξεκίνησα σε άλλο κέικ κατέληξα! Απλά ήθελα να επαναλάβω ένα κέικ με πουρέ κολοκύθας που πολύ αγαπώ μα δεν είχα πρόχειρη κολοκύθα ούτε είχα την υπομονή να περιμένω την επόμενη μέρα να πάω για ψώνια , να φτιάξω τον πουρέ και να προχωρήσω στην εκτέλεση της συνταγής. Αντιθέτως στην κατάψυξη μου είχε έτοιμο πουρέ γλυκοπατάτας κατά τύχη από μια φίλη που μου τον έδωσε…Μωρέ λες; συλλογίστηκα και προχώρησα αμέσως στο επόμενο βήμα αφού τα δύο αυτά υλικά μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους. Δεν είχα καθόλου άδικο και μάλιστα από τη χαρά μου που πέτυχε το πείραμα έφτιαξα και μια όμορφη επικάλυψη σοκολάτας , το στόλισα και με λίγα καρύδια πεκάν και κατέγραψα την καινούρια μου συνταγή ενθουσιασμένη και ικανοποιημένη.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1282
Όλο λέω “τέρμα ως εδώ” δε θα δοκιμάσω άλλη συνταγή για κέικ με κανέλα μα έλα που ξεφυτρώνουν δελεαστικές και λαχταριστές μπροστά μου κι αποτελούν πρόκληση…Και δεν είμαι και πολύ της αντιστασης στην κανέλα , αφού τη λατρεύω όσο τίποτε άλλο. Αυτό το κέικ είναι ένα αρωματικό όνειρο με βελούδινο , αφράτο , ντελικάτο εσωτερικό και μια κανελοβουτυρένια κρούστα που σε ξαφνιάζει ευχάριστα. Όχι , όχι δεν ξανακάνω μεγάλες δηλώσεις αφού τελικά το ξέρω , με την κανέλα μας συνδέει μια σχέση πάθους που δε θα τελειώσει ποτέ.
Υλικά για το κέικ:
- Details
- Hits: 1844
Κέικ με τριμμένο φουντούκι
Η νέα τρέλα που έχει καταλάβει τον τελευταίο καιρό είναι τα κέικς με τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στο μίγμα. Αυτό κάνει το κέικ πιο δυνατό ενεργειακά , το κάνει πιο σπυρωτό , πιο “υγρό” και φυσικά πιο νόστιμο. Όλοι οι ξηροί καρποί είναι ευπρόσδεκτοι , σα να λέμε “ολοι οι καλοί χωράνε” , μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιώ μίγμα περισσότερων από έναν ξηρό καρπό αλλά αυτό με το φουντούκι είναι “έρωτας” και με ξετρελαίνει. Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή κάποιο αρωματικό της προτιμλησής μας μα εγώ προτείνω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή που είναι απλή , χωρίς σοκολάτα και ελαφρύ άρωμα από μίγμα μπαχαρικών…
Υλικά: