- Details
- Hits: 959
Αφού το χρώμα γενικά υπάρχει στη ζωή μας και είναι διαπιστωμένο πως φτιάχνει τη διάθεσή μας , γιατί να μην το βάλουμε και στην κουζίνα μας; Δεν εννοώ απαραίτητα στο χώρο αλλά στις μαγειρικές και πιο καλά στις γλυκιές δημιουργίες. Έτσι έφτιαξα λοιπόν κι εγώ ένα γλύκισμα , παρακινημένη από συνταγή που έρχεται από χώρα μακρινή και δεν το μετάνιωσα. Είναι στοίχημα βέβαια να εντυπωσιάζεται πρώτα το μάτι και μετά να ακολουθεί ένας εξίσου ικανοποιημένος ουρανίσκος γιατί πολλές φορές τα πυροτεχνήματα έχουν αρνητικά αποτελέσματα μιας και κάνουν μεγαλειώδη εμφάνιση και δημιουργούν προσδοκίες…εδώ λοιπόν , με αυτό το γλυκό οι προσδοκίες επικυρώθηκαν…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1687
Θα μπορούσα να αναφέρω σαν πρώτο χαρακτηριστικό πως το κέικ αυτό ικανοποιεί τις διατροφικές τάσεις της εποχής , θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω vegan και να σταματήσω εκεί! Όμως θα προτιμήσω να σταθώ στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα πεντανόστιμο , κλασικό , νηστίσιμο κέικ , ότι πρόκειται για μια αγαπημένη συνταγή που θα την χαρακτήριζα σαν παραλλαγή τη γνωστής φανουρόπιτας προσθέτοντας απλά λίγο κακάο και κομμάτια κουβερτούρας που αυτομάτως το μετατρέπουν σε ένα υπέροχο , δελεαστικό σοκολατένιο κέικ …κι αυτό νομίζω είναι αρκετό! Δες το και θα καταλάβεις.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1212
Τι θα πει δεν είναι εποχή για κέικ; ένα κέικ πάντα είναι καλοδεχούμενο και καλοφάγωτο , όσο καλοδεχούμενο είναι ένα παγωμένο τσάι ή ένας καφές. Τι δηλαδή; επειδή είναι καλοκαίρι και επειδή το θερμόμετρο αυτή την ώρα που γράφω δείχνει 38ο Κελσίου πρέπει να καταφύγουμε οπωσδήποτε στο παγωτό; Εξάλλου τα συμβιβάσαμε τα πράγματα: το κέικ αυτό περιέχει πολτό από φρεσκοκομμένα , ζουμερά βερύκοκα που του χαρίζουν τη δροσιά και τη νοστιμιά τους…Αν ωστόσο είσαι αμετανόητος-η την επόμενη φορά σιροπιάσετε το και συνόδευσέ το με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1099
Δεν ξέρω γιατί αλλά ο παπαρουνόσπορος έχει συνδεθεί άμεσα με την ύπαρξή του στα κέικς και γενικότερα στα γλυκίσματα με άρωμα λεμονιού. Εγώ θα έλεγα ότι μια μικρή ποσότητα από αυτό το μαγικό , μικροσκοπικό σπόρο θα μπορούσε να τρυπώσει παντού. Η προσφορά του στον οργανισμό είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθός του και αριθμεί ένα σωρό ωφέλη σε πολλά επίπεδα…
Το προτείνω σε dressings για σαλάτες , σε όλων των ειδών τα κέικς και βέβαια στις ζύμες και στις πίτες όπως ακριβώς χρησιμοποιούμε το σουσάμι. Σήμερα θα μείνουμε στην πιο δημοφιλή του εκδοχή και θα φτιάξουμε ένα κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο με τη μέθοδο μαρμπρέ ενώ θα το περιλούσουμε και με ένα απλό γλάσο λεμονιού και θα απογειώσουμε τη γεύση του.
Υλικά: