tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Όχι δεν είναι η αγαπημένη μου εποχή η άνοιξη , όσοι με γνωρίζουν προσωπικά το ξέρουν πολύ καλά αυτό! Όμως δε μπορώ να παραβλέψω την ομορφιά της , ούτε τα δώρα που απλόχερα μας χαρίζει..Είναι η αισιοδοξία και η ελπίδα που ζωντανεύει μέσα μας μαζί με τη φύση και τα λουλούδια , είναι ο ουρανός που έχει τόσο γαλάζιο χρώμα , είναι και η μέρα που μεγαλώνει , είναι τελικά κι αυτό το κόκκινο το χρώμα της φράουλας που μόνο που το βλέπει κανείς του φτιάχνει τη διάθεση….Και παραδεχτείτε το : όταν ήμαστε παιδιά και θέλαμε να ζωγραφίσουμε την άνοιξη , μια ξανθιά μακρυμαλλούσα κοπέλα φτιάχναμε που κρατούσε ένα μπουκέτο λουλούδια απ’ τη μια και ένα καλάθι φράουλες από την άλλη…

keik fraoyles1

Υλικά :

Το ταχίνι είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου τροφές και αποτελεί σχεδόν αποκλειστικά το πρωϊνό μου . Συνηθίζω να το απολαμβάνω απλωμένο πάνω σε καψαλισμένες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης μαζί με μέλι παρέα με λίγα φρούτα και μια κούπα γαλλικό καφέ…Τι αποφάσισα λοιπόν κι εγώ; Να “κλείσω” όλα αυτά τα υλικά μαζί σε ένα κέικ που να δίνει την ενέργεια και τα συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός στο ξεκίνημα της μέρας αλλά και να γεμίζει το στόμα με την πλούσια , δυνατή , χαρακτηριστική γεύση του πολτοποιημένου σουσαμιού. Μιας και κυκλοφορεί στο εμπόριο ταχίνι με κακάο , είπα να το δοκιμάσω για να δώσω στο κέικ  ένα επιπλέον δυνατό σημείο : Τη σοκολατένια αυτή αίσθηση ενός mud cake…Εννοείται πως αυγά , βούτυρο ή μαργαρίνη…περιττεύουν. Επίσης , εννοείται πως αν φτιάξουμε το ταχίνι μόνοι μας η απόλαυση αλλά και η ικανοποίηση πολλαπλασιάζονται. 

Το κέικ αυτό εκτός από όλα τα άλλα θεωρείται ένα νηστίσιμο κέικ και καλύπτει με μπόλικη ενέργεια τον οργανισμό σε περιόδους νηστείας.

keik taxini kakao1

Υλικά:

Θα με ρωτήσετε “τι είναι τώρα αυτό;” Είναι λοιπόν το κλασικό , το αγαπημένο , το απόλυτο “μαμαδίστικο” κέικ , αυτό το δίχρωμο με τις εναλλαγές βανίλιας-κακάο που όμως θα το εμπλουτίσουμε  με δυο-τρία  επιπλέον υλικά για περισσότερη απόλαυση και δυνατή , γεμάτη γεύση! Το πρώτο είναι το βούτυρο που θα αντικαταστήσει την μαργαρίνη ενώ θα χρησιμοποιήσουμε και λίγο ελαιόλαδο για να ισορροπήσουμε τα υλικά (και τα δυο είναι ακαταμάχητα και το αποτέλεσμα μοναδικό) . Το δεύτερο είναι η λευκή σοκολάτα που θα προσθέσουμε στο λευκό μέρος της ζύμης και θα απογειώσει πραγματικά το κέικ…Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να καθιερώσω το δίδυμο βούτυρο-ελαιόλαδο στα γλυκά μου αφού είναι υλικά αγνά , που παράγει η φύση και κάνουν το αποτέλεσμα μοναδικό...

marmpre peiragmeno1

Υλικά :

Έχω αδυναμία στα κέικς , είναι αλήθεια…κάτι σα μανία , να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις , καινούριες υφές , καινούριους συνδυασμούς υλικών . Δεν το’ χω σε καλό να φτιάχνω το ίδιο κείκ πάνω από τρεις , το πολύ τέσσερις φορές , προς απογοήτευση των “δικών μου” οι οποίοι με παρακαλούν να τους φτιάξω κάποιο “παλιό” κέικ που αγαπούν αλλά εγώ προχωρώ μπροστά ακάθεκτη…Σήμερα δοκίμασα ένα υπέροχο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο , νηστίσιμο θα μπορούσα να το ονομάσω αλλά πέρα απ’ αυτό προέκυψε ένα υπέροχο κέικ , αφράτο αφού χρησιμοποίησα λεμονάδα με ανθρακικό και αρωματικό αφού περιέχει λίγο ούζο και κόντιτα λεμονιού…Αξεπέραστος συνδυασμός…

keik lemonita1
Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

μπισκοτα κουλουρια