- Details
- Hits: 4307
Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι
Το πιο δύσκολο κομμάτι ενός άρθρου δεν είναι η ετοιμασία του γλυκού ή του φαγητού αντίστοιχα , αυτό άλλωστε εννοείται , αφού η ενασχόληση με την κουζίνα με γεμίζει με χαρά , μου δίνει κέφι και όρεξη , μου παίρνει το άγχος και με κάνει να ξεχνώ τις σκοτούρες καί ό,τι άλλο μ' ενοχλεί. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η ώρα της φωτογράφισης. Μάλιστα θα σας εξομολογηθώ πως όσο πιο πετυχημένο είναι το περιεγχόμενο του πιάτου , τόσο μεγαλύτερο είναι το άγχος μου να αποδώσω όλο αυτό που γεύομαι και που σαν ερασιτέχνης παλεύω πολύ για να απεικονίσω…Εεεε λοιπόν αυτό το κολασμένο brownie σήμερα μου “έβγαλε την ψυχή”. Νομίζω πως έβγαλα πάνω από 50 φωτογραφίες , και μετά βίας διάλεξα αυτές που μοιράζομαι μαζί σας , χωρίς να είμαι ευχαριστημένη αφού θεωρώ ότι το γλυκό αδικείται…
Υλικά:
- Details
- Hits: 8811
Όταν ήμουν μικρή και έπιανα μολύβι και χαρτί για να ζωγραφίσω ένα χειμωνιάτικο “πανέρι” με φρούτα δεν εννοούσα τίποτε άλλο από μήλα και πορτοκάλια. Αυτά για μένα ήταν τα φρούτα , αυτά ήταν πηγή φρεσκάδας , πηγή βιταμινών , πηγή ευεξίας , ήταν ταυτόσημα μέσα στο παιδικό μου μυαλό με την ωφέλεια και την υγεία. Τώρα λοιπόν που κοιτάζω το πανέρι με τα φρούτα της κουζίνας μου , βλέπω τα μήλα και τα πορτοκάλια σε αφθονία να έχουν την τιμητική τους και νιώθω ευγνώμων γι’ αυτά τα πολύτιμα δώρα της φύσης. Ένα κέικ που θα κλείνει μέσα του τα δυο αυτά εξαιρετικά αγαθά , φαντάζομαι ότι θα είναι ό,τι καλύτερο για το πρωινό μας ή για τον απογευματινό καφέ ή το τσάι μας…
- Details
- Hits: 10647
Πολλοί το λένε μελαχρινό αυτό το γλυκό γιατί το πετιμέζι και τα μπαχαρικά , κυρίως το γαρίφαλο , που περιέχει του δίνουν ένα σκούρο , μελένιο καφέ χρώμα , άλλοι το λένε απλώς κέικ με πετιμέζι γιατί το υλικό αυτό υπερέχει ξεκάθαρα και κάνει τη διαφορά! Εμένα πάλι μου αρέσει να το λέω πετιμεζόπιτα , όπως λέμε “σοκολατόπιτα” γιατί είναι εξίσου θεϊκό και υπέροχο , η απόλαυση δεν απέχει πολύ από αυτή της βασίλισσας-σοκολάτας και έχει ακριβώς την ίδια γλασερή υφή και μια πολύ γεμάτη γεύση . Πέρα όμως απ’ όλα τα παραπάνω η ονομασία “πετιμεζόπιτα” με παραπέμπει σε παραδοσιακή , μαμαδίστικη συνταγή που συνοδεύει εξαιρετικά ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ ή ένα τσάι...
Υλικά :
- Details
- Hits: 5776
Από τα καλύτερα μου , είναι αυτό το κέικ! Η υφή του είναι σπογγώδης και αφράτη , το άρωμά του ευχάριστο και δυνατό , η γεύση του ακαταμάχητη όπως ο καφές και έχει κι αυτό το υπέροχο , βελούδινο , δροσερό frosting που το καλύπτει τόσο πληθωρικά και συμπληρώνει τη γεύση του με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Θυμίζει τιραμισού και δε βρίσκω καλύτερο για τον απογευματινό καφέ ή το τσάι. Το frosting περιέχει τυρί κρέμα και ποτό με άρωμα καφέ ( Tia Maria ή κάποιο άλλο λικέρ με ανάλογη γεύση) είναι ελαφρύ και μπορούμε σε διαφορες παραλλαγές να το χρησιμοποιήσουμε σε ένα σωρό ζαχαρομαγειρέματα…Ωστόσο , μόνο και μόνο για να γαρνίρει αυτό το κέικ φτάνει και περισσεύει…
Υλικά :